Forstå hvad duplikeret indhold er på 5 min.

Duplikeret indhold. Der er måske noget, som du har hørt om, det er måske noget, som du ikke her hørt om. Men når man arbejder med søgemaskineoptimering, når man arbejder med Google, så er det der hedder duplikeret indhold absolut noget man hører om, næsten hver dag.

Men for lige at få nogle billeder på, som vi plejer at gære i mine videoer, så vil jeg gerne fortælle dig en lille historie om, hvor jeg var inde i en bladkiosk.

Den historie, den skal fortælle: Hvad er Duplikeret indhold egentlig? Jeg går ind i den her bladkiosk og jeg har lovet at købe et dameblad til min kone, så jeg går hen, og så tager jeg et blad ned og det hedder så Alt for Damerne og tænker jamen, det kunne godt være det, som jeg skulle tage med hjem. Men ved siden af, der har de et blad, der hedder alt for tøserne.

Jeg tænker, ved du hvad. Jeg tror, at jeg skal forkæle hende en lille smule, så jeg køber lige flere af de her dameblade med. Der er misanden også et der hedder En for pigerne, den tager jeg også med. Så nu har jeg købt de her 3 blade, Alt for Damerne, Alt for Tøserne og Alt for Pigerne. Jeg går op og betaler og jeg kommer hjem med det og smider dem på bordet og siger Værsgo Lillemor, Så er der dameblade.

Så begynder hun at sidde og læse i Alt for Damerne og siger der er lidt om det, der er en strikkeopskrift osv. Så lægger hun den til side. Så åbner hun den næste, så begynder hun at se lidt mærkelig ud i hovedet fordi – det var da pudsigt. Så siger hun til mig, Ved du hvad? Det der er i det her Alt for Tøserne, det er nøjagtig det samme indhold, som der er i Alt for Damerne.

Nå OK, så tag den der hedder Alt for Pigerne. Så hun begynder lige at sidde og bladre lidt i den også og igen så får jeg af vide: Hvad er det du har købt lille ven? Fordi det er nøjagtig det samme indhold i alle tre blade. Så jeg sidder og tænker næste gang, at jeg kommer derned, så prøver jeg i hvert fald at undgå at købe Alt for Damerne, Alt for Tøserne og Alt for Pigerne fordi de putter bare det samme indhold i det hele.

Og nu er jeg fremme ved sagens kerne. For hvis vi nu vender blikket ud mod din webshop eller din hjemmeside og forstiller os, at du har skrevet en rigtig god tekst om et af dine produkter, men den her tekst ligger på tre forskellige sider på samme domæne. www.domæne.dk, der ligger din tekst her, og den ligger her og den ligger her. Så har du skabt den nøjagtige samme situation, som jeg lige illustrerede før med bladene. og du vil sikkert gerne give mig ret i, at det er fuldstændig vanvittigt at udgive det samme indhold i tre forskellige blade, fordi kunderne bliver sure – fuldstændig rigtigt

og Google bliver også “SUR” når den skal ind og hente det samme indhold på tre forskellige sider på din hjemmeside eller endnu værre I sidder og er blevet enige om, at folk de kan godt stave vores internetdomæne lidt forkert, så vi køber det her domæne og vi køber det her domæne og vi køber det her domæne og vi peger alle tre ind på det samme indhold.

Så kommer Google og henter alt indholdet på det her domæne og henter alt indholdet på det her domæne og den henter alt indholdet på det her domæne. Så nu har du alt dit indhold på den her hjemmeside, det ligger ude på tre forskellige domæner. Hvis vi tager de tre domæner og stiller dem op på hylden, så har vi lige skabt tre blade med det samme indhold.

Så du skal have en tommelfingerregel! Når vi snakker om det der hedder duplikeret indhold. Det er at dit indhold må kun ligge et sted – på et domæne. Det må ikke ligge på andre domæner. Hvis du sælger et eller andet produkt, som andre de laver og så får du bare billederne og teksterne, som de har produceret og så smider du det ind. Så kan du være evigt forvisset om, at det billede og den tekst, der er blevet skrevet her, det bliver også brugt andre steder, hvor de sælger de her, fx. Samsung fjernsyn. Så du skal selvfølgelig ind og skrive dine egne tekster om det her Samsung. Du skal ikke bruge den samme tekst, som de bruger alle andre steder

Så for at holde fast i vores tommelfingerregel. Duplikeret indhold – Undgå det – Lad være med at gøre det fordi Google kan bestemt ikke lide det. Ligesom at jeg ikke kunne lide Alt for Damerne og hvad det nu ellers var efter at de havde prøvet at snyde mig med tre forskellige blade med det samme indhold.

Så gå ind og kig på din side og se – Ligger det her indhold på flere forskellige adresser, måske endda på flere forskellige domæner eller har jeg hentet det nogle andre steder. Hvis du har det, så skal du få gjort noget ved det, fordi det skader din hjemmeside. Så held og lykke med det og kom ud og få gjort noget ved det.